Gruppene bytter på å være i lavvoen annenhver uka. Det er levering og henting i lavvoen. Dersom det blir endringer vedrørende henting blir det gitt beskjed på mail.

Alle barn har med seg egne tursekker med vannflaske og godt med skiftetøy. Maten står vi for, det serveres da ulike varmretter.

Barna er med på alt fra å bære ut krakker, hente ved, lage mat, ta oppvasken og rydde etter endt dag.

Det er også tid til store oppdagelser, hvem bor i treet, hvem bor under stubben, bor det noen inne i treet? Hva gjør maur om vinteren? Ser trollungen oss nå? Hva skal vi spise? Vi i lavvogruppa er opptatt av at barnet ditt skal få gode og positive opplevelser i naturen.

 

Stortingsmelding nr 39 legger spesielt vekt på å fremme et romslig og miljøvennlig friluftsliv som grunnlag for god helse, livskvalitet og bærekraftig utvikling. Friluftslivet har lange tradisjoner i norsk kultur, og Tornes gir oss både ett flott kulturlandskap med mange opplevelseskvaliteter, gode turmuligheter og sist men ikke minst en spennende historie.

Torsnes er en av de få bygdene hvor den levende bygdekulturen fortsatt er fullt oppegående. Naturen her er den perfekte lekearena for både store og små, hvor alle opplever mestring og hvor grensene og utfordringene er naturlig tilrettelagt. De får muligheten til å bevege seg fritt i ulent terreng, klatre i trær, spikke, sage og delta i matlaging.

Naturen er en arena hvor alle opplever mestring, hvor grensene og utfordringene er naturlig tilrettelagt. Vi fokuserer på at naturen skal være et sted hvor barn og voksne møtes og gjør noe sammen. Her utforsker vi aktivt og bruker alle sansene våre.

Vi holder til på beitet i skogen ved Skytterhuset. Der har vi både scene, lekeapparater, mobilt kjøkken og grønnsakhage.

Vi er stolte av lavvoområdet vårt.

Mottoet vårt er at alt kan gjøres ute! Det betyr i praksis at vi følger temaet på lik linje med gruppene i barnehagen, og har tilrettelagte pedagogiske aktiviteter i skogen.

Vi ønsker at barna skal:

  • bli glade i naturen
  • lære å bruke den og ta vare på den
  • se muligheten som naturen har å by på
  • se forskjellen på naturen i de forskjellige årstidene
  • samarbeide og utvikle sanser og gruppefølelser
  • finne egne ferdighetsnivåer
  • oppleve glede ved å være ute i all slags vær
  • bli kjent med nærmiljøet

Det er skriftlig påmelding til lavvogruppa. Du kan også lese mer om lavvoen her.

 

Registrerte brukere

Har du ikke en konto, klikk på lenken og registrer deg. En manuell kontroll vil bli foretatt før godkjenning av en administrator.

Tilgang til nyheter, bilder og video etc. kun for registrerte brukere.

Søk på sidene